Rusia publikon pas 2 vitesh modelin e taksisë fluturuese (Foto)

Teknologji

Rusia publikon pas 2 vitesh modelin e taksisë fluturuese (Foto)

Njihuni me planin e makinës fluturuese Flyter, e cila mund të përdoret si një taksi fluturuese. Këto pamje janë publikuar nga kompania gjermane Scienex, ndërsa dallohet nga forma e saj e pazakontë, mungesa e krahëve dhe helikave. Pronarët e projekteve thanë se kjo e dallon atë nga projektet e tjera që i ngjajnë avionëve të vegjël ose helikopterëve të mëdhenj.

Problemi i parë është i kufizuar në bërjen e avionit në përmasa të vogla në mënyrë që të mos paraqesë vështirësi në kalimin nëpër qytet dhe të jetë në gjendje të ulet në një park normal makinash. Problemi i dytë është t’i bësh ato pa tifozë, në mënyrë që të mos shkaktojë dëme njerëzish ose kafshëve. Sa i përket tifozit vertikal, ai mund të ndikohet nga erërat e forta që shpesh shfaqen në qytet dhe parandalojnë fluturimin e taksisë.

Flyter nuk është më shumë se 5 metra në gjatësi dhe 2 metra në gjerësi. Ky avion mund të fluturojë me një shpejtësi prej 100 kilometra në orë në një distancë prej më shumë se 100 kilometra. Sipas vlerësimeve paraprake, çmimi i taksisë fluturuese nuk do të kalojë 14.8 milion rubla, ekuivalente me rreth 200,000 dollarë.

ME TE LEXUARAT