'Planeti i kuq’, NASA publikon pamje të reja nga Marsi(VIDEO)

Teknologji

'Planeti i kuq’, NASA publikon pamje të reja nga Marsi(VIDEO)

Në 18 Shkurt, sonda e NASA arriti në planetin Mars në atë që konsiderohet si një nga udhëtimet më të jashtëzakonshme në kërkim të shenjave të jetës në planetin e kuq.

Këmbëngulja është pjesa qendrore e misionit 2.7 miliard dollarësh, i cili do të kërkojë për shenja të jetës në kraterin e Jezeros dhe do të mbledhë dhjetëra mostra për kthimin e ardhshëm në Tokë.

Ulja me sukses e sondës Perseverance në Mars ka sjellë imazhe të jashtëzakonshme në më pak se 1 muaj mision në planetin e kuq.

Që nga 18 shkurti deri me 8 mars sonda ka dërguar në NASA, 8,802 imazhe, duke përfshirë panoramat me rezolucion të lartë 360 gradë të zonës pranë vendit të uljes dhe pamje mahnitëse të qiellit dramatik që ka arritur të kapë. Shkencëtarët shpresojnë se nëpërmjet këtyre imazheve të zbulojmë sa më shumë të dhëna të jetës në planetin e kuq, i mbuluar plot me mistere.

NASA gjithashtu, ka publikuar foto të reja nga lëvizja e sondës "Perseverance”, u ul më 18 shkurt në kraterin “Jezero” për të kërkuar shenja të jetës antike mikroskopike. Roveri është i pajisur me 25 kamera.

ME TE LEXUARAT