Kushdo mund t’i gjejë fare lehte, ja fjalëkalimet që nuk duhet t’i përdorni kurrë

Teknologji

Kushdo mund t’i gjejë fare lehte, ja fjalëkalimet që nuk

Gjetja e një fjalëkalimi të mirë nuk është gjithmonë argëtuese, por duhet të paktën të bëni pak përpjekje, përndryshe dikush mund ta marrë me mend shumë lehtë.

Siç tregon një studim i fundit, deri në 83% e 20 fjalëkalimeve më të zakonshme në internet mund të hamendësohen në më pak se një sekondë, që do të thotë se çdo llogari që i përdor ato mund të jetë në rrezik.

Hulumtimi është kryer në 30 shtete të botës dhe janë theksuar kodet që përdoren më së shumti në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe që janë të ngjashëm në vende të tjera.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Kodi më i zakonshëm në SHBA është “mik” dhe duhen dhjetë sekonda për ta menduar atë, dhe nëntë të tjerë në këtë listë zakonisht marrin më pak se një sekondë:

mik

1 2 3 4 5 6

fjalëkalim

12345

a1b2c3

123456789

Fjalëkalimi 1

1234

abc123

12345678

Këshillat për krijimin e një fjalëkalimi të mirë thonë se ai duhet të ketë të paktën 12 karaktere, shkronja të mëdha dhe të vogla, numra dhe simbole, se nuk duhet të përdorni të njëjtin fjalëkalim në llogari të ndryshme dhe se duhet t’i ndryshoni nëse është e nevojshme.

 

ME TE LEXUARAT