Krenoi Shqipërinë me krijimin e Chat GPT, Mira Murati krah Bill Gates gjatë një eventi

Teknologji

Krenoi Shqipërinë me krijimin e Chat GPT, Mira Murati krah Bill Gates

Bota e teknologjisë tashmë ka thyer kufinjtë dhe e ka shndërruar botën në një fshat global. Bashkë me të edhe sukseset dhe puna kreative e shqiptarëve anë e mbanë botës po njihet dhe po vlerësohet tej mase.

Inxhinierja shqiptare e suksesshme Mira Murati, e cila është shefe e teknologjisë në kompaninë OpenAI ka qenë e pranishme në eventin e 10 vjetorit të platformës Code.org. Inxhinierja Murati ishte ulur në panel pranë themeluesit të Microsoft, Bill Gates.


“Mësoni sa më shumë që të jetë e mundur, bëjini gjërat … të përshtaten me mjetet e reja. Kodimi është më i arritshëm se kurrë më parë”, tha Murati gjatë këtij eventi.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Vajza e suksesshme në teknologji, drejtuese e kompanisë që ka krijuar një chatbot me inteligjencë artificiale është rritur në Shqipëri.


OpenAI është kompania që vitin e kaluar bëri bujë me lansimin e chatbotit me Inteligjencë Artificiale ChatGPT si dhe projekte të tjera me këtë teknologji. Me lansimin e ChatGPT, shumë kompani të tjera teknologjike shtynë synimet për të lansuar gjithashtu mjete të ngjashme me AI sikurse Google, Meta dhe kompani të tjera.

ME TE LEXUARAT