Objekte ndricuese në qiell mbi disa qytete të Shqipërisë, zbulohet cfarë shqetësoi banorët

Soft

Objekte ndricuese në qiell mbi disa qytete të Shqipërisë,

Qytetarët e disa zonave te Shqiperise si Elbasani, Korça, Berati dhe disa qarqeve të tjera kane pare fenomene te pazakonta ne qiell për shkak të disa objekteve fluturuese që lëviznin me shpejtësi të lartë dhe pa zhurme.

Objekte ndricuese në qiell mbi disa qytete të Shqipërisë,

Fenomeni qe ka shqetesuar jo pak banoret mesohet se ka qene ne fakt “treni” i satelitëve Starlink të lëshuar nga kompania e Elon Musk, “SpaceX”.

Satelitët lëshohen në orbitë në mënyrë që të sigurojnë internet edhe në zonat më të izoluara rreth e qark botës.

Starlink që duken në qiell si yje të vegjël që fluturojnë u shikuan në Greqi dhe vende të tjera ndërsa mbajnë të gjithë një vijë të drejtë, si një tren.

Projekti satelitor deir në 2027 pritet të mbulojë Tokën me një internet të shpejtësisë së lartë, akses të thjeshtëzuar si dhe me vonesa gati inekzistente.

ME TE LEXUARAT