Një ndër furrat korçare më të vjetra me një histori 100 vjeçare vazhdon traditën edhe sot

Soft

Një ndër furrat korçare më të vjetra me një

Në lagjet e vjetra të Korçës ndien edhe aromën e bukës tradicionale me qiqër që vjen nga furrat e pjekjes.

Furrë Buke “Mitropolia” është një ndër furrat më të vjetra me një histori 100 vjeçare, themeluar për herë të parë nga familja Furxhiu.

Sot Viktor Sadikllari vazhdon traditën e mjeshtrit të vjetër të prodhimit të bukës me qiqër, pjekjen e bakllavave dhe ushqimeve të tjera tradicionale.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Një ndër furrat korçare më të vjetra me një histori 100 vjeçare vazhdon traditën edhe sot.

Në lagjet e vjetra të Korçës ndien edhe aromën e bukës tradicionale me qiqër, e cila nuk ka të krahasuar me asgjë tjetër!

 

ME TE LEXUARAT