Këto shqetësime që ndjeni vazhdimsht, ju tregojnë se vuani nga “Sindorma e lodhjes kronike”

Soft

Këto shqetësime që ndjeni vazhdimsht, ju tregojnë se vuani

Mjekët kanë shpjeguar së funmdi sindromën e lodhjes kronike, duke listuar simptomat që kjo sëmundje ka. Ndërkohë, statistikat e fundit tregojnë se të paktën 17 milionë njerëz në të gjithë botën vuajnë nga kjo sëmundje.

Kjo sëmundje, sipas mjekëve është lodhja nuk largohet kurrë pavarësisht përpjekjeve për t’u çlodhur.

Simptomat: Marramendja,

Vështirësia në përqendrim,

Harresa,

Acarimi i fytit,

Zmadhim i gjendrave limfatike

Dhimbje të pashpjegueshme muskulare ose kyçesh

Dhimbje koke,

Gjumë të keq

Drobitje ekstreme që zgjat mbi 24 orë pas një aktiviteti fizik ose mendor.

Probleme me të qëndruarit në këmbë ose ulur.

Ndërkohë, mjekët shpjegojnë se personat që vuajnë nga kjo, jo detyrimisht duhet të kenë jetuar një jetë jo të shëndetshme. Prej shumë vitesh, simptomat e tilla nuk kanë qenë të mjaftueshme për tu kategorizuar si sëmundje. Sipas studimit të fundit, janë dashur plot 35 vite që mjekët të dëgjonin pacientët dhe të bindeshin që mes tyre ka diçka që nuk shkon edhe pse analizat dalin të gjitha në rregull.

Mjekët tregojnë se personat që kanë këtë shqetësim, kanë të dhëna jo normale tek analizat e hormoneve të trurit, rezonanca magnetike dhe skaneri i trurit. E njëjta gjë ndodh edhe me funksionet jetësore të trupit si temperatura, tensioni i gjakut, rrahjet e zemrës, frymëmarrja, lëvizja e zorrëve janë të gjitha përtej normales./agroëeb

ME TE LEXUARAT