Ju ka kapluar frika se do mbesni beqarë? Ja çfarë tregojnë psikologët

Soft

Ju ka kapluar frika se do mbesni beqarë? Ja çfarë tregojnë

Frika se do të qëndroni beqarë, sipas psikologëve, është një sindromë. Quhet Bridget Jones dhe ka të bëjë me një çrregullim që ndodh më shpesh tek gratë, zakonisht të moshës 30 vjeç e lart, të cilat vuajnë nga vetëvlerësimi i ulët dhe varësia emocionale.

Këto gra ndiejnë presionin shoqëror për t’u martuar dhe për këtë arsye e identifikojnë “beqarinë” si një dështim, deri në atë pikë sa kërkimi i një bashkëshorti mund të bëhet një fiksim i vërtetë. Dhe në këtë pikë i referohemi Bridget Jones. Kjo frikë mund të gjenerojë ankth shumë të fortë dhe madje të çojë në depresion.

Zakonisht anuptafobia e shtyn një grua të koleksionojë partner pas partneri në mënyrë fiksuese, duke kërkuar ndihmë nga miqtë dhe të afërmit për të ndërtuar strategji të vërteta të kërkimit të bashkëshortëve, duke përfshirë edhe ndjenjat në këto dinamika shkatërruese.

Problemi është se për çdo marrëdhënie përsëritet i njëjti skenar, dhe në fund vetëm përforcon ndjenjën e zhgënjimit dhe dështimit. Dalja nga ajo nuk është aspak e lehtë, sindroma Bridget Jones është në fakt një rreth vicioz që shpesh çon në fiksim dhe vetëshkatërrim.

Prandaj është e nevojshme para së gjithash të fillojmë të punojmë për veten, për të përmirësuar vetëvlerësimin dhe të zgjidhim njëherë e përgjithmonë konceptin e marrëdhënies nga ai i vetë-realizimit. Vetëm në këtë mënyrë do të jetë e mundur të përballesh me jetën sentimentale me një lehtësi të sapo gjetur, thelbësore jo vetëm për t’u ndjerë mirë, por edhe për të qenë në gjendje të kapësh në të vërtetë dashurinë kur të vijë koha.

Sidoqoftë, nëse e gjeni veten në këtë përshkrim, mos i nënvlerësoni shqetësimet tuaja dhe mos kini turp të kërkoni ndihmën e një psikoterapisti për të njohur problemin dhe për t’u marrë me të në mënyrën e duhur./A2CNN

ME TE LEXUARAT