Politika në zi! Ndërron jetë ish-ministri i njohur (EMRI+FOTO)

Politikë

Politika në zi! Ndërron jetë ish-ministri i njohur (EMRI+FOTO)

U nda nga jeta në moshën 85 vjeçare ish ministri i Jashtëm grek Theodhoros Pangalos. 

Lajmin për vdekjen e tij e ka bërë të ditur familja e tij, përmes llogarisë së tij në Twitter.

Theodoros Pangalos lindi në Elefsinë më 17 gusht 1938. Ai studioi Drejtësi në Universitetin e Athinës dhe Ekonomi (Doktor i Shkencave Ekonomike) në Universitetin e Parisit I (Pantheon Sorbonne) me bursë nga qeveria franceze.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Në vitin 1981 u zgjodh për herë të parë deputet i PASOK-ut, detyrë të cilën e mbajti vazhdimisht deri në vitin 2012.

Ka qenë zëvendësministër i Tregtisë (1982), Zëvendësministër i Punëve të Jashtme për Çështjet e Komunitetit Evropian (1984), Zëvendësministër i Punëve të Jashtme (1985-1989). Gjatë periudhës 1989-1993 ai u emërua Përfaqësues i Parlamentit Grek në Këshillin e Evropës.

Në tetor 1993 u betua sërish si zëvendësministër i Punëve të Jashtme. Në korrik të vitit 1994 mori detyrën e Ministrit të Transportit dhe Lidhjeve. Në janar të vitit 1996 u betua si Ministër i Punëve të Jashtme, duke kryer detyrën deri në shkurt 1999.

Në prill të vitit 2000 u betua si Ministër i Kulturës, duke mbajtur detyrën deri në nëntor të vitit 2000. Ai ishte Kryetar i Delegacionit Grek në Asamblenë Parlamentare të Bashkimit Evropian Perëndimor dhe në Këshillin e Evropës.

Në qershor 2003, përfaqësuesi i PASOK-ut u emërua në Këshillin e Politikës së Jashtme. Në nëntor 2004 emërohet Koordinator i fushatës parazgjedhore të PASOK-ut. Ai u rizgjodh anëtar i Këshillit Politik të PASOK-ut dhe u emërua përgjegjës për Sektorin e Zhvillimit, Konkurrueshmërisë dhe Politikës së Konsumatorit. 

Më pas ai mori përgjegjësinë për Departamentin e Vetëqeverisjes, Administratës Publike dhe Drejtësisë, ndërsa sot drejton Departamentin kritik të Politikës së Jashtme, Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Politika në zi! Ndërron jetë ish-ministri i njohur (EMRI+FOTO)

Në shtator të vitit 2006, ai mori detyrën e Raportuesit të Përgjithshëm të PASOK-ut në procedurat për Rishikimin e Kushtetutës.

Nga viti 2004 deri në zgjedhjet e 2009, ai përfaqësoi Parlamentin grek në Asamblenë Parlamentare të Bashkimit Evropian Perëndimor dhe në Këshillin e Evropës.

Më 6 tetor 2009 u betua si zëvendëskryeministër. Ai e mbajti detyrën deri në maj 2012.

ME TE LEXUARAT