"Lidhjet me Rusinë", nis monitorimi i Raiffeisen Bank, doli kundër direktivave të BE dhe SHBA

Nga Rrjeti

"Lidhjet me Rusinë", nis monitorimi i Raiffeisen Bank, doli

Banka austriake Raiffeisen International, e cila ka dege eshe ne Shqiperi, kohët e fundit postoi dhjetëra reklama për vende pune me bazë në Rusi që tregonin plane ambicioze për t'u rritur në kete vend, në kundërshtim të dukshëm me premtimin e saj zyrtar për të dalë nga tregu rus.

Financial Times i ka gjetur ofertat midis më shumë se 2400 reklamave të punës të postuara në Rusi nga huadhënësi austriak që nga dhjetori, nga të cilat pothuajse 1500 janë për rolet e menaxhimit të shitjeve dhe shërbimit ndaj klientit.

"Lidhjet me Rusinë", nis monitorimi i Raiffeisen Bank, doli
Faksimile e artikullit te Financial Times

Një nga njoftimet e punës, lëshuar nga njësia e bankës për bizneset e mesme në Rusi, thuhej se "qëllimet kryesore të saj janë një zgjerim i shumëfishtë i bazës aktive të klientëve dhe rritje e qëndrueshme dyshifrore e të ardhurave".

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Raiffeisen “po kërkon një menaxher që do të tërheqë klientët”, thuhet në një tjetër ofertë, nga divizioni që synon bizneset e vogla në Rusi.

Një tjetër njoftim vëren se kompania "po zgjeron në mënyrë aktive bazëne klientëve të korporatave" për shërbimet e listës së pagave ne Rusi.

Reklamat duket se kundërshtojnë deklaratat e përsëritura nga Raiffeisen se ajo synon të tkurret dhe të shesë biznesin e saj në Rusi pas vendimit të Presidentit Vladimir Putin për të nisur një pushtim të plotë të Ukrainës në shkurt 2022.

Dy vjet më vonë, banka është huadhënësi perëndimor me operacionet më të mëdha në Rusi, citon Lajmifundit. Raiffeisen është nën vëzhgim nga zyrtarë në departamentin e Thesarit të SHBA-së dhe është nën presion nga Banka Qendrore Evropiane për t'u tërhequr nga Rusia.

E kontaktuar për koment, Raiffeisen tha se gjetjet e FT e kishin shtyrë shefin ekzekutiv Johann Strobl të urdhëronte një hetim të menjëhershëm.

Sipas një raporti të dorëzuar në Strobl nga bordi i degës ruse të bankës, reklamat ishin publikuar duke përdorur informacione për bankën dhe ambiciet e saj në Rusi, të cilat, gabimisht, nuk ishin përditësuar që përpara fillimit të pushtimit në Ukrainë.

Raiffeisen tha në një deklaratë: “Reduktimi i biznesit rus do të vazhdojë në vitin 2024. Raiffeisen vazhdoi të punojë në një transaksion të mundshëm, një shitje ose një spin-off, që do të rezultonte në dekonsolidimin e Raiffeisenbank Rusi. ”

“[Reklamat] nuk pasqyrojnë masat e marra nga RBI për të reduktuar biznesin e saj rus, as nuk korrespondojnë me planet e ardhshme për biznesin rus,” shtoi ai.

ME TE LEXUARAT