Dalin statistikat, ja përqind përkrahet nisma “Open Balkan” në Kosovë

Kosovë&Rajon

Dalin statistikat, ja përqind përkrahet nisma “Open

Instituti Ndërkombëtar Republikan, një organizatë amerikane që merret me avancimin e demokracisë dhe qeverisjes nëpër botë, ka bërë matjet se sa përkrahet nisma “Open Balkan” në shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Sipas këtij instituti, “Open Balkan” më sa pakti përkrahet në Kosovë e më së shumti në Serbi.

“Përkrahja për hapjen e kufijëve iniciativa “Open Balkan” në shtetet e Ballkanit Perëndimor:

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

75% në Serbi, 68% në Bosnje e Hercegovinë, 66% në Mal të Zi, 61% në Maqedoninë e veriut dhe 42% në Kosovë”, bëhet e ditur në matjet e institutit.

Që nga fillimi i iniciativës së Ballkanit të Hapur që fillimisht ishte quajtur Minishengen, Kosova ishte shprehur kundër anëtarësimit në nismën e cila ishte prezantuar në Novi Sad të Serbisë në vitin 2019.

Megjithatë përqindja e përkrahjes në Kosovë për iniciativën është 42%

 

ME TE LEXUARAT