Tmerr! Murgu pret kokën e vet si sakrificë për Budën

Bota

Tmerr! Murgu pret kokën e vet si sakrificë për Budën

Muyrgu budist Thammakorn Wangpreecha, kishte vendosur gijotinën e improvizuar në anë të një statuje, që të dukej si figura fetare mbante në duar “sakrificën e tij”.

Një murg budist 68 vjeçar ka prerë kokën e vet në gijotinë, në një ritual ekstrem të sakrificës për zotin e tij, Buda. Thammakorn Wangpreecha, raportohej se kishte planifikuar vetëvrasjen e tij prej rreth pesë vitesh.

Trupi i murgut u gjet pranë kokës së tij të prerë në tempullin Wat Phu Hin në provincën tailandeze Nong Bua Lamphu më 15 prill. Thammakorn kishte lënë një letër ku shpjegonte se oferta e tij fatale ishte bërë për Budën, për të ‘”merituar” fat të mbarë në jetën e përtejme.

Nipi i tij Booncherd Boonrod ishte i pari që zbuloi trupin, pranë mbishkrimeve në një pllakatë mermeri ku detajoheshin planet e Thammakorn. Booncherd tha: “Në letër ai shkruante se prerja e kokës ishte mënyra e tij për lavdërimin e Budës. Ai shtoi aty se po përgatitej për sakrificën prej pesë vjetësh”.

“Dëshira e tij ishte të ofronte kokën dhe shpirtin e tij në mënyrë që Zoti ta rimishërojë si një qenie superiore shpirtërore, në jetën e përtejme”.

Tmerr! Murgu pret kokën e vet si sakrificë për Budën

Murgu kishte përdorur një gijotinë të improvizuar të vendosur pranë një statuje të Zotit të budizmit, në mënyrë që figura fetare të dukej sikur po mbante kokën e tij pasi ajo të ishte prerë.

Para sakrificës së tij finale, murgu kishte punuar në tempull për 11 vjet, dhe kishte informuar murgjit e tjerë se do të hiqte dorë nga profesioni shpirtëror, por nuk i kishte treguar për “hilen” e gijotinës.

ME TE LEXUARAT