Dënohet Derek Chauvin, familja e madhe e George Floyd "feston" momentin e vendimit (foto)

Bota

Dënohet Derek Chauvin, familja e madhe e George Floyd "feston"

Gjykata në SHBA shpalli fajtor ish- policin Derek Chauvin fajtor për vrasjen e George Floyd një vit më pare. Menjëherë pas këtij vendimi, ka ardhur reagimi i vëllezërve të viktimës.

Dënohet Derek Chauvin, familja e madhe e George Floyd "feston"

Ata shprehen se janë më të qetë që gjykata mori këtë vendim, por bëjnë thirrje se kjo është fillimi dhe se lufta për drejtësi ka akoma punë.

“Sot mund të marrim frymë sërish, por ne duhet të marshojmë për drejtësi gjithmonë, për gjithë jetën, sepse ky problem nuk mbaron kurrë.

Lufta jonë do jetë si për George, por për të gjithë njerëzit me ngjyrë në të gjithë botën”, u shpreh vëllai i George, Philonise Floyd.

Dënohet Derek Chauvin, familja e madhe e George Floyd "feston"

George Floyd u vra në mënyrë tragjike në maj të 2020, krim që pasoi me protesta masive në të gjithë SHBA.

ME TE LEXUARAT