Gjermania ndërmerr hapa të fortë për kursimin e energjisë

Bota

Gjermania ndërmerr hapa të fortë për kursimin e

Gjermania ka ndërmarrë hapa të fortë për kursimin e energjisë elektrike.

Drejtuesit e qytetit të Këlnit njoftojnë për ndërprerje të energjisë.

“Për të kursyer energjinë elektrike në kohë krize energjetike, natën në Katedralen e Këlnit nuk duhet të ketë dritë tani e tutje”, thuhet në njoftim.

Fillimisht dritat në Katedralen e Këlnit do të fiken në orën 23:00 dhe më pas në vjeshtë rreth orës 22:00.

Merr lajme ekskluzive në Viber

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Viber duke klikuar këtu.

Gjithashtu edhe qytetet e tjera po planifikojnë të kursejnë energjinë.

Dioqeza dhe qyteti i Speyer njoftuan të mërkurën se ata synojnë të heqin ndriçmin e jashtëm të Katedrales së Speyer në të ardhmen. Konsumi i përgjithshëm i energjisë është i ulët falë LED-ve që kursejnë energji, por sipas dioqezës ky është gjithashtu një gjest simbolik.

ME TE LEXUARAT