Dinamikat e luftës në Ukrainë, Zelensky merr çmimin “Njeriu i Vitit”

Bota

Dinamikat e luftës në Ukrainë, Zelensky merr çmimin

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky dhe sekretari amerikan i shtetit Antony Blinken janë nderuar me titullin e nderit “Njeriu i Vitit” nga revista e përjavshme polake e lajmeve Wprost.

Në ceremoni u theksua se Zelensky e kishte marrë çmimin për luftën, qëndrueshmërinë, shpresën dhe fitoren që Ukraina meriton.

“Për luftën në emër të botës së qytetëruar për një EUKropë të lirë. Për besimin e madh kur të tjerët nuk kishin asnjë. Për vendosmërinë kur parashikonin humbjen. Për shpresën kur dyshonin. Dhe mbi të gjitha, për fitoren e Ukrainës, e cila thjesht duhet të vijë ”, thuhet në fjalët lavdëruese.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Oleh Kuts, Ministër-Këshilltar në Ambasadën e Ukrainës në Poloni, mori çmimin në emër të Zelensky.

Blinken, nga ana tjetër, iu dha titulli për faktin se në kohën e provës, diplomacia amerikane nuk iu nënshtrua asnjë tundimi për të ruajtur status quo-në aktuale në marrëdhëniet me agresorin.

Çmimi Njeriu i Vitit i Wprost iu dha gjithashtu Zëvendës Kryeministrit, Ministrit të Mbrojtjes Kombëtare të Polonisë, Mariusz Blaszczak, për përpjekjet e tij në forcimin e aftësive mbrojtëse të vendit, duke rezultuar në promovimin e ushtrisë polake në njëzet më të mirat e prestigjiozes globale.

ME TE LEXUARAT