"Rrugorja" me "dorë të hekurt", 16 shoferë të arrestuar dhe mbi 12 mijë gjoba të vendosura në një javë

Aktualitet

"Rrugorja" me "dorë të hekurt", 16 shoferë

Policia Rrugore e Tiranës ka publikuar bilancin e masave administrative dhe arrestimve të bëra në kuadër të shkeljeve të qarkullimit rrugor.

Nga data 14-20 prill, 16 persona janë arrestuar, konkretisht për shkeljet e mëposhtme:

6 persona të arrestuar në flagrancë për drejtim mjeti në gjendje të dehur, sipas neni 291 të Kodit Penal.
2 drejtues mjetesh të arrestuar për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor dhe drejtim në gjendje të dehur.
1 person i arrestuar për drejtim mjeti pa leje drejtimi.
1 drejtues mjeti i arrestuar për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor.
1 drejtues motorri proceduar për drejtim pa leje.
5 persona proçeduar për korupsion aktiv ndaj zyrtarëve publikë.
1 drejtues mjeti i arrestuar për shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor, drejtim në gjendje të dehur, largim nga vendi i ngjarjes, dhe pengim i zbulimit të së vërtetës.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Në total janë vendosur 12.315 gjoba gjatë javës për shkelje të ndryshme të kryera nga shoferët:

Janë vendosur 12,315 masa administrative gjatë javës, me theks të veçantë në:
774 masa për tejkalim të shpejtësisë së lejuar.
279 masa për përdorim të celularit gjatë drejtimit.
470 masa për mosvendosje të rripit të sigurimit.
234 masa për mosvendosje të kaskës mbrojtëse.
403 masa për mosdhënie përparësi këmbësorëve.
8732 masa për qëndrim të gabuar.

Ndërkohë, janë bllokuar 12 automjete për arsye të ndryshme, përfshirë mungesën e dokumentacionit si dhe gjobat e papaguara.

ME TE LEXUARAT