Me saktësi ekstreme, por një tren në Japoni mund ta ndalojë vetëm një gjarpër

Aktualitet

Me saktësi ekstreme, por një tren në Japoni mund ta ndalojë

Pothuajse asgjë nuk i ndalon trenat e famshëm japonezë me shpejtësi të lartë që të funksionojnë saktësisht në kohë, por një gjarpër i vogël që rrëshqet nëpër një sedilje pasagjerësh arriti ta bënte këtë, megjithëse për vetëm 17 minuta.

Të martën, një udhëtar i raportoi stafit të stacionit në Tokio se një gjarpër 40 centimetrash ishte pikasur në sediljen e një treni që vinte nga Nagoya, sipas Kompanisë Qendrore të Hekurudhave të Japonisë.

Treni ishte planifikuar të nisej për në qytetin e Osakës, por në vend të kësaj doli jashtë shërbimit si masë paraprake. Një tjetër tren duhej të caktohej në itinerar, duke shkaktuar një vonesë që, megjithëse e shkurtër nga shumë standarde të tjera kombëtare hekurudhore, ishte relativisht e rëndësishme për shërbimin e përpiktë e të pamëshirshëm të Japonisë. Nuk raportohet për të lënduar

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Mbi 600 pasagjerë u prekën nga vonesa. Raca e gjarprit është e panjohur dhe një rishikim është duke u zhvilluar për të përcaktuar se si gjarpri hipi në bord, tha kompania hekurudhore për CNN. Treni prej plumbi, i njohur si Shinkansen në Japoni, është i njohur për efikasitetin e tij si dhe shpejtësinë deri në 320 kilometra në orë. Në vitin 2017, një konduktor në një shërbim, Tsukuba Express, kërkoi falje në rrjet pasi u largua 20 sekonda më herët.

ME TE LEXUARAT