Si te dalloni mjaltin bio nga ai i perzier

Soft

Ju ka ndodhur të gjithëve që përpara se të blini një vazo me mjaltë, të keni pyetur nëse është 100 përqind i tillë apo jo.

Merr lajme ekskluzive në Whatsapp

Doni të informoheni të parët për lajme ekskluzive? Bashkohuni me grupin tonë në Whatsapp duke klikuar këtu.

Por jo të gjithë kanë aftësinë që ta dallojnë, edhe pse ka disa forma.

Mjalti bio ka grimëza të vogla brenda tij, që janë pjesë e polenit, hojeve ose bletëve dhe që janë të ngrënshme. Mjalti me përzierës është tepër i kulluar.

Mjalti i vërtetë është i dendur dhe i trashë, ndërsa ai i rremi është i hollë. Mjalti i vërtetë ka një aromë të ëmbël dhe të kënaqshme, ndërsa mjalti i rremë nuk ka një aromë specifike ose ka mban një erë të thartë.

Mjalti i vërtetë nuk ngjit kur e fërkon mes gishtave. Ai i rremi nga ana tjetër është plot me ëmbëlsues që e bëjnë të ngjitshëm.

ME TE LEXUARAT