Soft

7 tregues interesantë të inteligjencës

Ka disa karakteristika të cilat vërtetojnë nivelin tuaj të inteligjencës dhe varen nga personaliteti juaj.

Ka një mori të pa fundme karakteristikash të tilla ama disa prej tyre janë më të veçantat:

Jeni përdorues drogërash

Tek njerëzit inteligjentë kjo dukuri shpjegohet në mënyrë shumë interesante me vetë faktin se duke qenë me nivel inteligjence të lartë ata kanë nevojë të provojnë gjëra të reja dhe mërziten me lehtësi me gjithçka të vjetër.

Jeni një person liberal

Njerëzit me pikëpamje politike liberale dyshohet se kanë nivele më të larta të inteligjencës.

Arsyetimi është se bindjet liberale shkojnë kundër instinkteve tona evolucionare; më shumë karakteristika prej intelektuali dëshmojnë që ju me shumë gjasa do të kapërcendi rregullat e vendosura në çdo drejtim.

Jeni një person vetmitar

Pjesa më e madhe e njerëzve në momentin që shoqërohen me njerëz të tjerë janë jo pak të lumtur por ndodh krejtësisht e kundërta me personat inteligjentë të cilët e gjejnë lumturinë në vetminë e tyre ose duke u shoqëruar më pak me të tjerët.

Flini në orët e para të mëngjesit

Mund të mos jetë e dobishme për karrierën, shkollën ose shumë gjëra të tjera në jetë, por një studim sugjeron që njerëzit inteligjentë kanë më shumë gjasa të bëjnë një lëvizje jo aq të zgjuar: flejnë vonë dhe ngrihen vonë.

Je dembel

Sipas disa studimeve njerlëzit inteligjentë në një farë kuptimi kanë një tru paksa më dembel se të tjerët. Ata preferojnë të mendojnë më gjatë dhe të vepojnë më pak. Pra fizikisht janë paksa më pasivë se njerëzit e tjerë.

Keni vuajtur nga sëmundje mendore

Sipas një studimi personat më inteligjentë janë shumë të predispozuar dhe ekspozuar ndaj streseve dhe anktheve të përditshmërisë.

Humbja e vonë e virgjërisë

Personat inteligjentë predisponohen të jenë më të mbyllur ndaj seksualitetit në fillimet e pubertetit madje edhe janë të refuzuar në rastet më të përhapura ndaj dhe këtë proces e kryejnë më vonë se pjesa tjetër e të rrinjve.

Anetaresohuni ne Forumin e LajmiFundit.al dhe diskutoni e postoni lirisht per te gjitha temat qe deshironi!
Back to top button
Close